Afl 3 - Actie voeren: hoe doe je dat en waarom is het zo belangrijk?

Hoewel inmiddels bijna alle politieke partijen achter een verhoging van het minimumloon staan, en er ook op Europees niveau vooruitgang geboekt wordt, betekent het niet dat we nu achterover kunnen gaan zitten. Zoals filosoof Hannah Arendt zei: ‘Politieke kwesties zijn veel te belangrijk om over te laten aan politici.’

Waarom is het zo belangrijk om je te organiseren? Wat betekent het precies, en hoe doe je het? En hoe zet je ongenoegen om in een gezamenlijke strijd? Zodat we niet naar elkáár wijzen, maar samen naar de politiek?

Alina Danii Bijl is de nieuwe voorzitter van FNV Young & United en zette zich in voor de Women’s March Nederland. Khadija Hyati is president van de vakbond voor schoonmakers en strijdt al meer dan tien jaar voor meer respect, een hoger loon en betere arbeidsomstandigheden. Jazie Veldhuijzen is fractievoorzitter en raadslid van BIJ1 Amsterdam.

In gesprek met Alina Danii Bijl (voorzitter FNV Young & United), Khadija Hyati (president Vakbond voor Schoonmakers) en Jazie Veldhuijzen (fractievoorzitter BIJ1 Amsterdam).