AMSTERDAMMERSCHAP 5 ‘Wie is we’ bij de docent als rolmodel

Hoe gaan we in Amsterdam om met de grote diversiteit van de bewoners? ‘Wie is we’ is een reeks over burgerschapsonderwijs in Amsterdam. In een serie van zes bijeenkomsten kijken we terug en blikken we vooruit op concrete onderwijspraktijken waar actief bevorderen van Amsterdammerschap wordt vormgegeven. Docenten, scholieren, directeuren, bestuurders, wetenschappers en politici gaan met elkaar en geïnteresseerden in gesprek over wat wel en niet werkt, over suc20.00cessen en oplopende conflicten, over onderzoeksresultaten en methodieken, over persoonlijke ervaringen en stedelijke ambities. In deze aflevering kijken we naar de leraar als rolmodel.

Willemijn Rinnooy Kan zal een introductie geven op het thema ‘de docent als rolmodel’. Zij doet onderzoek naar de school als oefenplaats voor burgerschap. Daarna zullen we in twee tafelgesprekken in gesprek gaan met docenten, leerlingen & studenten. Hoe zorg je voor rolmodellen op school? Hoe is het om zelf een rolmodel te zijn? En ben je als docent wel een rolmodel of vertegenwoordiger van autoriteit?

In gesprek met: Willemijn Rinnooy Kan (Onderzoeker UvA), Darryl Amankwah (Leerling Lely lyceum & onderdeel van de leerlingenraad), Daan van Hooff (Adjunct directeur@ iedersland college), Chander Peroti (Docent ROC Top & rapper), Koen Boschman (Leerling 5 havo Open School Gemeenschap Bijlmer), Christel Tan (Leerkracht Klein Amsterdam), Stijn van Erp ( Maatschappijleraar) en Abida Faiz (Docent OSB Frans mentor onderbouw, lid MR en coach van de leerlingen geleding MR, coördinator overdracht PO VO)