Terugblik: Collegetour Rotterdam

Vorige week was de eerste #Collegetour over de doorwerking van het slavernijverleden. In een volle zaal, bij de Hogeschool Rotterdam, gingen de aanwezige bewindspersonen in gesprek met 150 (jong)volwassenen met een Afro-Caribische achtergrond.

Minister van onderwijs Robbert Dijkgraaf en staatssecretaris van koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen waren aanwezig. Minister van sociale zaken en werkgelegenheid Karien van Gennip stond ook op de uitnodiging, maar zij moest helaas verstek laten gaan. Ook verschillende gevolmachtigde ministers van de Caribische eilanden en leden van College van Bestuur van onderwijsinstellingen waren aanwezig.

Naast een inhoudelijk gesprek met de bewindspersonen was er een programma met optredens en kennisoverdracht van Rincho X, Zaïre Krieger, Otion en Britney Lindo. De goede vibes tijdens de inloop en het netwerkgedeelte zijn gecreëerd worden door DJ Darryl Antunez en Caribische cateraar A Libra's Touch.

De bijeenkomst in Rotterdam was in samenwerking met Zwart Manifest en SABI, geïnitieerd door de verschillende ministeries.

Check hier voor een foto impressie met dank aan Melvin Miller en Ptah Ankh Re Photography.

Check het artikel in de Trouw voor een verslag van de avond.

Let op:
In het najaar zal de volgende editie plaatsvinden in Amsterdam. Stuur ons een mailtje als je hier t.z.t. over geïnformeerd wilt worden. Mailen kan naar info@izi-solutions.com