24 uurs benefiet inzameling voor Palestina

De situatie in Palestina is schrijnend met ruim 30.000 doden, waarvan 12.500 kinderen en 8500 vrouwen. Ruim twee miljoen Palestijnen zijn ontheemd waarvan meer dan 70.000 gewond en 50.000 zwanger zijn.

Een coalitie van organisaties heeft de handen ineen geslagen om een online 24 uurs benefietinzameling te organiseren onder de naam ‘24hrs for Palestine’, vanuit cultureel centrum Tempel in Amsterdam.

De benefietinzameling begint zaterdag 16 maart om 21.00 en duurt tot zondag 17 maart 21.00. De livestream met meer dan 100 tafelgasten zal via verschillende social media platforms te volgen zijn. Het 24-uur durende programma wordt gepresenteerd door meerdere presentatoren. Zij zullen met verschillende experts uitgebreid ingegaan op de actualiteit en de humanitaire ramp in Palestina.

Het geld dat tijdens deze 24 uurs marathon ingezameld wordt gaat 100% rechtstreeks naar Palestijnen die het nodig hebben. Stichting Plant een Olijfboom ondersteunt via het Palestina Fonds en met haar lokale contacten Palestijnen in Gaza met o.a. voedsel, kleding, dekens en medische hulp. Stichting Kifaya werkt sinds 2014 samen met de Palestinian Medical Relief Society (PMRS) in de Gazastrook. Denk hierbij aan het redden van mensen vanuit onder het puin, wondverzorging, maar ook aan psychosociale zorg, bijvoorbeeld activiteiten met kinderen en andere traumazorg. Ook blijft PMRS hulp verlenen aan chronisch zieken.

24hrs for Palestine is een initiatief van Meesters met Dromen, Make a Kid Happy en IZI Solutions in samenwerking met Tempel, Fastlife Agency, Gökcan Media en Sharp Eye Media.

UPDATE

Grote dank aan alle vrijwilligers, presentatoren, artiesten en donateurs. Het opgehaalde bedrag tijdens de 24-uurs marathon is: 50.000 euro 🫶🏽
Doneren kan nog steeds via Plant een Olijfboom

Livestream terugkijken kan hier